5.6 Koncerner

Från Tycoon Online Swedish
Hoppa till: navigering, sök

<- 5.5 Personal ^ Index Hjälpen ^ 5.7 Transporter ->

Koncerner är egentligen en egen ranking. Man går ihop flera företag i en koncern och försöker få så bra medelvärde på företagsvärdet som möjligt. Det gör man genom att köpa och sälja företag på auktioner.

När man väljer att gå med i en koncern så slumpas man in i en av de 40 som finns. Koncernen har ett eget forum som endast kan läsas av medlemmarna och koncernchefen (KC) kan även använda en speciell ruta på koncernens förstasida för att kungöra viktiga beslut.

Att gå med i en koncern

För att gå med i en koncern använder man länken "Koncerner" i vänstermenyn. Man slumpas då in i en av de 40 koncerner som finns.

Man kan endast gå med i en koncern om man har 15 000 iKr eller mer i företagsvärde. När man gått med i en koncern kan man inte gå ur den, annat än genom att säljas på auktion eller bytas bort som koncernhund (KH). Detta för att inte en koncern ska lägga ut stora pengar på ett företag som sen sticker direkt.

Koncernchef (KC)

Koncernchefen (förkortat KC) har hand om koncernen. Det är KC som föreslår vilka auktioner man ska ställa upp i, sköter budgivning och har hand om koncernforumet. KC kan även byta namn på koncernen.

KC kan aldrig säljas på auktion.

KC röstas fram av medlemmarna genom länken "Röstning: Koncernchef". Minst 50% av rösterna krävs för att ändringen ska genomföras. Man kan när som helst flytta sin röst till en annan person.

Koncernhund (KH)

Koncernhunden (förkortat KH) är det företag som koncernmedlemmarna har röstat fram som sämsta företag. KH byts ut när man köper ett företag på auktion, men kan aldrig själv auktioneras bort. KH röstas fram genom länken "Röstning: Koncernhund".

Minst 50% av rösterna krävs.

Man kan när som helst flytta sin röst.

Koncernens tillgångar

Koncernen får sina tillgångar på följande sätt:

1) 1 iKr för varje enhet som säljs

2) 1 iKr för varje enhet som produceras

3) 1 iKr för varje 20 iKr som investeras

Detta visas som inkomst till koncernen.

Auktion

Man skaffar nya företag till koncernen på auktioner.

Auktionerna slumpas fram bland de företag som inte är koncernchef eller koncernhund. Koncernchefen föreslår vilka auktioner man är intresserad av att delta i. Sedan är det upp till koncernens medlemmar att rösta för eller emot förslaget.

Man ställer automatiskt upp i auktioner som gäller företag i den egna koncernen. När man ställer upp i en auktion får man betala en auktionsavgift. Avgiften är olika hög för olika auktioner. Man slipper auktionsavgiften när det är egna företag som auktioneras ut.

När en auktion väl har startat så gäller det självklart att bjuda högst. Man kan bjuda var 5:e minut och måste höja med minst 100 iKr.

Den koncern som ägde företaget från början får pengarna från auktionen, UTOM om man bjuder för att försöka ha kvar sitt eget företag.

När man köper ett företag så får den förlorande koncernen vinnande koncernens KH.<- 5.5 Personal ^ Index Hjälpen ^ 5.7 Transporter ->

Andra språk: Engelska Portugisiska