1.2 Registrera dig

Från Tycoon Online Swedish
Version från den 21 augusti 2008 kl. 16.46 av Tabula Rasa (Diskussion | bidrag)

Hoppa till: navigering, sök

<- 1.1 Vad är Tycoon Online? ^ Index Hjälpen ^ 1.3 Nybörjartips ->

Det finns i huvudsak två steg vid registrering i Tycoon Online. Först registrerar man en medlemsprofil och därefter kan man skapa ett företag.

Registrering av medlemsprofil

För att göra detta klickar man på "Bli medlem"-länken på startsidan. Det första man får göra är att ange sin e-postadress för att låta spelet kontrollera om man är medlem eller ej (man får nämligen inte använda samma e-postadress för att registrera flera medlemsprofiler).

Anger man en korrekt e-postadress får man då upp en sida där man ska ange önskat användarnamn och lösenord: Medlem-nr Detta är ett unikt nummer som ens medlemsprofil får under registreringen. Detta kan du även använda som användarnamn när du loggar in.

Användarnamn Kommer man att använda för att logga in i spelet. Användarnamnet måste vara unikt, flera medlemmar kan alltså inte använda samma användarnamn.

Lösenord Används ihop med användarnamnet när man loggar in. Du måste ange ditt lösenord två gånger.


Anger man godkända uppgifter kan man gå vidare till tredje steget i registreringsprocessen där man ska ange lite fler uppgifter. Förnamn & efternamn Medlemmens förnamn och efternamn som kommer att visas för andra medlemmar i spelet.

Kön Ange om du är en tjej eller en kille. Detta används för att skapa en figur till din karaktär i spelet.

Födelseår Används för att räkna ut och visa din ålder i spelet.

Sysselsättning En kul grej som visar vad medlemmarna gör för något när de inte spelar Tycoon Online.

Rådgivare Namnet på rådgivaren i spelet. Rådgivaren kommer att ge dig tips, instruktioner och meddelanden under spelets gång.

E-postadress E-postadressen man har valt att använda till medlemsprofilen. Som standard kommer inte e-postadressen att visas för andra medlemmar i spelet, men detta går att aktivera under inställningar inne i spelet.

När man har fyllt i korrekta uppgifter kommer man att få ett e-post till adressen som man angav. I e-postet finns det en länk som man ska klicka på att aktivera sin medlem-profil så att man kan börja spela.

Starta ditt företag

För att kunna genomföra andra steget i registreringen måste man vara inloggad i spelet. Är man inloggad finns det en "Starta"-länk i vänstermenyn under "Företag". Detta förutsätter att man inte redan har registrerat ett företag, man kan nämligen bara registrera ett företag per medlemsprofil.

Kostnad

Det kostar 5 000 iKr att registrera ett företag.

Företagsnummer

Företaget får precis som medlemsprofilen ett unikt id-nummer. Detta numret behöver du inte komma ihåg.

Företagsnamn

Man får själv ange namnet på företaget. Man kan inte använda ett företagsnamn som tidigare har funnits i spelet (inte ens om företaget har gått i konkurs).

De spelare som betalar förmånsavgiften får möjlighet att reservera ett företagsnamn. Du kan inte använda ett reserverat företagsnamn.

Specialitet

Genom att ange Specialitet, kan man välja att få 10% mer produktion i fabriker inom en viss varukedja. Väljer man t.ex. Vete så får man mer produktion i Vetefält, Mjölkvarn, Bageri och Bryggeri.

Stad

När man har angett ett korrekt företagsnamn kan man gå vidare för att välja stad. Till skillnad från verkliga livet så kan man inte ha samma företag i olika städer i landet, så du blir tvungen att bestämma dig för en bestämd stad som ditt företag kommer att finnas i. Helst vill vi att alla spelare väljer sin hemstad, men priser på tjänster och antal invånare och tillgänglig mark kan variera mellan städerna så det kan vara en fördel att titta runt innan man bestämmer sig.

Innan rundan startar

Observera att du enbart kan registrera ett företag när en runda är pågående. Mellan varje runda är det en veckas paus. Då kan man ändå logga in i spelet men har -8 888 i tillgångar. Använd denna tiden för att läsa i hjälpen, i FAQ och diskutera saker i forumen.

Nollställning av medlemsprofilen

Om du får en dålig start eller ditt företag går dåligt har du möjlighet att nollställa din medlemsprofil en gång i veckan. Då går ditt företag i konkurs och allt du äger försvinner. Dock ej dina TOP (Tycoon Online Poäng).

Nollställningen aktiverar man från sidan Inställningar (i vänstermenyn).<- 1.1 Vad är Tycoon Online? ^ Index Hjälpen ^ 1.3 Nybörjartips ->

Andra språk: Engelska Portugisiska