Skillnad mellan versioner av "1.2 Registrera dig"

Från Tycoon Online Swedish
Hoppa till: navigering, sök
(Starta ditt företag)
(Starta ditt företag)
 
Rad 64: Rad 64:
 
[[Image:founding company 1.png]]
 
[[Image:founding company 1.png]]
  
Att starta ett företag kostar dig 5 000 iKr av de 7 500 iKr som du startar med. Det är möjligt att bara spela på aktiemarkanden utan att starta ett företag, men det kommer kraftigt begränsa de tillgängliga funktionerna i Tycoon Online.
+
Att starta ett företag kostar dig 5 000 iKr av de 7 500 iKr som du startar med. Det är möjligt att bara spela på aktiemarkanden utan att starta ett företag, men det kommer kraftigt begränsa de tillgängliga funktionerna i Tycoon Online. Observera att du inte får någon aktieutdelning om du inte har registrerat ett företag.
  
 
<u>Företagsnamn</u><br>
 
<u>Företagsnamn</u><br>

Nuvarande version från 30 augusti 2008 kl. 18.42


<- 1.1 Vad är Tycoon Online? ^ Index Hjälpen ^ 1.3 Nybörjartips ->

För att kunna spela Tycoon Online, behöver man vara medlem. För att registrera sig som medlem behöver man en giltig e-postadress.

Det finns i huvudsak två steg vid registrering i Tycoon Online. Först registrerar man en medlemsprofil och därefter kan man skapa ett företag.

Registrering av medlemsprofil

För att skapa en medlemsprofil klickar man på "Bli medlem"-länken på startsidan. Det första man får göra är att ange sin e-postadress. Tycoon Online tillåter bara varje spelare att ha en medlemsprofil, så spelet kommer kontrollera att du inte redan är medlem.

Register 1.png

Om du angav en giltig e-postadress, kommer du bli ombedd att ange verifieringskod som ska ha skickats till dig på den angivna e-postadressen.

Register 2.png

Nästa steg blir att ange din användarinformation.

Medlemsnr
Detta är ett unikt nummer som ens medlemsprofil får under registreringen. Du kan inte själv välja ditt medlemsnummer.

Användarnamn
Användarnamnet måste vara unikt, flera medlemmar kan alltså inte använda samma användarnamn. När du loggar in på Tycoon Online kan du antingen använda ditt användarnamn eller medlemsnumret du fick under registreringen.

Lösenord
Används tillsammans med användarnamnet (alternativt medlemsnumret) när man loggar in. Lösenordet måste vara mellan 3-10 tecken långt.

Förnamn & Efternamn
Detta behöver inte vara dina riktiga namn. Medlemmens förnamn och efternamn kommer att bli din karaktärs namn i spelet och kommer därmed visas för andra medlemmar i spelet. Får endast innehålla bokstäver, alltså inga siffror, mellanslag, hakparenteser eller liknande. Förnamnet måste vara mellan 2-15 tecken långt och efternamnet 2-20 tecken långt.

Kön
Ange om du är tjej eller kille. Detta används för att skapa en figur till din karaktär i spelet. Guldmedlemmar kan ändra utseendet på sin figur.

Födelseår
Används för att räkna ut och visa din ålder i spelet. Du måste vara minst 13 år gammal för att spela Tycoon Online.

Sysselsättning
En kul grej som visar vad medlemmarna gör för något när de inte spelar Tycoon Online. Kan ses under din medlemsprofil.

Språk
Blir det språket Tycoon Online kommer att presenteras i. Du kan lätt växla mellan olika språk i spelet.

Land
Visar andra spelare vilket land du kommer ifrån. Du kan stänga av detta genom att välja 'Other'.

Rådgivare
Namnet på din personliga rådgivare i spelet. Rådgivaren kommer att ge dig tips, instruktioner och meddelanden under spelets gång. Får endast innehålla bokstäver, alltså inga siffror, mellanslag, hakparenteser eller liknande. Rådgivarens namn måste vara mellan 3-20 tecken långt.

Avtalet
Slutligen ber vi dig läsa Avtalet och bocka för rutan om du samtycker.

Register 3.png

E-postadressen man har valt att använda till medlemsprofilen, kommer som standard inte att visas för andra medlemmar i spelet. Vill man att e-postadressen ska vara synlig för andra spelare går att aktivera under inställningar inne i spelet.

Grattis! Du är nu medlem i Tycoon Online och redo att starta ett företag.

Starta ditt företag

För att starta ditt företag måste du vara inloggad på Tycoon Online. Är man inloggad finns det en "Starta"-länk i vänstermenyn under "Mitt företag". Detta förutsätter att man inte redan har startat ett företag, man kan nämligen bara registrera ett företag per medlemsprofil.

Founding company 1.png

Att starta ett företag kostar dig 5 000 iKr av de 7 500 iKr som du startar med. Det är möjligt att bara spela på aktiemarkanden utan att starta ett företag, men det kommer kraftigt begränsa de tillgängliga funktionerna i Tycoon Online. Observera att du inte får någon aktieutdelning om du inte har registrerat ett företag.

Företagsnamn
Ditt nyskapade företag kommer att bli tilldelat ett ID-nummer och du måste ange ett namn på företaget (Röd box). Företagsnamnet kan inte ändras efter att du startat företaget. Företagsnamn som kan anses som stötande, kommer att ändras. Företagsnamnen måste vara unika, så det kan inte finnas flera företag med samma namn. Guldmedlemmar har möjligheten att reservera sitt företagsnamn och på så vis garantera att ingen annan använder sig av det namnet. Du måste starta ett nytt företag varje runda.

Specialitet
Du behöver även välja en specialitet (Grön box). Alla fabriker som producerar varor inom din valda specialitet kommer att få en produktionsbonus på 10%. Om du t.ex. väljer Vete som specialitet, kommer du få 10% högre prodution i vetefält, bryggeri, mjölkvarn och bageri.

Starta företag 2.png

Stad
Slutligen behöver du välja en stad att grunda ditt företag i. Tycoon Online utspelar sig i virtuella Sverige och du kan välja mellan 20 städer utspridda från Ystad i söder och Umeå i norr. Ditt val av stad är permanent och du kan inte expandera ditt företag utanför den stad du väljer. Helst vill vi att alla spelare väljer sin hemstad, men det är absolut inget krav. De olika städerna är ganska lika, men städer med många invånare genererar vanligtvis fler transportunderlag och de öppnar oftast upp nya markbitar, i vilka du kan köpa zoner till dina byggnader, snabbare än städer med färre invånare. Även priset på kontorens tjänster varierar från stad till stad. Om du har beslutsångest kan du låta Tycoon Online välja en stad åt dig. Klicka i så fall på "Slumpmässig stad".

Founding company 3.png

När du sedan klickar på "Till steg tre" grundas ditt företag i den valda staden.

Starta företag 4.png

Observera att du endast kan starta ett företag när det är en runda igång. När rundorna slutar är det ett uppehåll på 1-2 veckor innan en ny runda startar. Medan vi väntar på att rundan ska starta kommer dina tillgångar visa -8 888 iKr. Detta är ett perfekt tillfälle att läsa på om Tycoon Online. Det finns flera bra källor att läsa, t.ex. Hjälpen, Tycoon Online FAQ. Det kommer att skickas ut ett e-post till dig med information om när rundan börjar.

Nollställning av medlemsprofilen

Om det inte går som planerat och du vill starta om från början, kan du nollställa din medlemsprofil via "Inställningar" i vänstermenyn. Det innebär att ditt företag sätts i konkurs och du förlorar dina tillgångar, byggnader och din rankning (du behåller dock dina tidigare intjänade Tycoon Online Poäng), men låter dig starta ett helt nytt företag. Du får en ny chans att bygga upp ett blomstrande företag och kommer säkert känna dig starkare och mer erfaren.

Du kan nollställa din medlemsprofil en gång om dagen.<- 1.1 Vad är Tycoon Online? ^ Index Hjälpen ^ 1.3 Nybörjartips ->

Andra språk: Engelska Portugisiska