1.1 Vad är Tycoon Online?

Från Tycoon Online Swedish
Hoppa till: navigering, sök

  ^ Index Hjälpen ^ 1.2 Registrera dig ->

Tycoon Online (TO) är ett strategispel i form av en webbaserad företagssimulator. Varje spelare driver sitt eget virtuella företag och strävar efter att bli den mest framgångsrika företagsledaren - i hård konkurrens av övriga spelare. Bygg fabriker och producera varor som du sedan kan sälja på marknaden eller i dina egna butiker. Bygg kontor som erbjuder diverse tjänster åt befolkningen i staden där ditt företag är baserat. Oavsett hur du gör kommer Tycoon Online dagligen att påverkas och anpassa sig till dina och andra spelares beslut. Spelet pågår i realtid, 24 timmar om dygnet, så ditt företag växer och förhoppningsvis blomstrar även när du inte är inloggad.

Tycoon Online utspelar sig på Internet direkt i din webbläsare. Det krävs ingen nedladdning eller installation av program. Tycoon Online fungerar i de flesta webbläsare och ställer inget krav på din uppkopplingshastighet.

När du registrerat dig på Tycoon Online, kommer du få en liten summa iKr (valutan som används i Tycoon Online, Internet Kronor). En del av dessa går åt till att starta ditt företag, men bortsett från det är det upp till dig, som företagsledare, att få ut det mesta av de pengar du har och tjänar. De flesta spelare uppfattar Tycoon Online som lättförståeligt och lär sig snabbt spelets grunder, men vi rekommenderar alla nya spelare att läsa igenom Hjälpen (i spelet hittar du Hjälpen via en länk i högermenyn) efter att man först registrerat sitt företag. Om du har frågor som du inte får svar på via Hjälpen, finns det många erfarna spelare, bland annat spelets moderatorer (benämnda "Polis") och TO-Guider, som är väldigt hjälpsamma - antingen i spelets forum eller inne i spelets chat.

Det finns två rankinglistor i spelet och målet är att få så bra placering som möjligt i dem båda. Aktierankningen (A-rank) vinner den spelare som gör de smartaste aktieaffärerna. Företagsrankningen (F-rank) vinner den spelare som ökar sitt företagsvärde mest. Detta åstadkommer man genom att bygga fabriker, tillverka varor, handla med aktier, anställa personal, mm. Allt detta gör att man tjänar pengar och att ens företag blir framgångsrikt.

Tycoon Online spelas i rundor om 70 dagar (10 veckor). När en runda är slut tilldelas alla spelare så kallade Tycoon Online Poäng (TOP) som är baserat på ens resultat både i Aktie- och Företagsrankningen. Dessa poäng summeras med eventuella tidigare poäng och presenteras i en egen rankning som gäller för samtliga rundor. I toppen av denna lista hittar vi några av de största spelarena i Tycoon Online's historia. I samband med att rundan slutar sparas även en lista över de 100 bästa spelarna/företagen den rundan, i Hjälpen. Sedan nollställs spelet och efter ett uppehåll, på 1-2 veckor, startar en ny runda. Återigen börjar alla spelare på samma nivå och alla har samma möjlighet att nå toppen!

Tycoon Online utvecklas kontinuerligt, nya funktioner introduceras och nya versioner läggs upp, allt eftersom rundorna fortlöper.  ^ Index Hjälpen ^ 1.2 Registrera dig ->

Andra språk: Engelska Portugisiska