5.7 Transporter

Från Tycoon Online Swedish
Hoppa till: navigering, sök

<- 5.6 Team ^ Index Hjälpen ^ 5.8 Menysystemet ->

Transporter används för att tranportera varor i TO-land. När en spelare köper varor av en annan spelare skapas det ett transportunderlag mellan säljaren och köparens städer. Detta har dock inget att göra med när du som köpare får varorna utan de får du nästa uppdatering som sker var 10:e minut.

När du transporterar varor får du företagsvärde och en liten summa pengar

Köpa fordon

På transportsidan kan du köpa nya fordon. Det finns fem olika fordon att välja på och de har alla olika lastutrymme, max fart och pris.

När du köper ett fordon så kommer det att finnas i den stad du har företaget. Det finns ingen gräns för hur många fordon du kan köpa men för varje fordon du köper ökar priset på nästa fordon av samma typ med 50%.

När du köper ett fordon ökar ditt företagsvärde med 1/15 av priset. Notera även att du alltid tappar 1/20 av företagsvärdet när du gör av med pengar.

Fordonets personal

Det finns speciella chaufförer som är utbildade till att köra fordon, men vem som helst som har ett körkort kan köra alla fordon.

Skillnaden mellan olika personer är vilken hastighet som fordonet kommer att förflytta sig med. Detta baseras på personens skicklighet. Om personens yrke är chaufför så är skickligheten Produktionspoängen dividerat med två annars är skickligheten Attributpoängen dividerat med två. Du har en förare med 65 i attributpoäng.

Hur skicklig är han? 65 / 2 ~ 33. Din förare har en skicklighet på 33%.


Fordonens hastighet blir maxhastighet dividerat med två plus maxhastigheten dividerat med två gånger skickligheten. Din förare har en skicklighet på 43%. Han kör en bil som har en maxhastighet av 120 km/h.

Hur fort kommer föraren att köra? (120 / 2 + ((120 / 2) * 0.43) = 60 + 26 = 86 km/h.

Din förare kommer alltså köra i 86 km/h.


Om personen som kör fordonet blir frånvarande så stannar fordonet.

Lönen för en förare räknas på ett marknadspris av 25 ikr ( Se personal sidan för mer info om hur lön räknas ut.)

Bensin

När du köpt ett fordon behöver du tanka, detta sker automatiskt bara du har en förare och pengar på bensinkontot, en tankning är klar vid nästa uppdatering. Du får 2500 ikr på bensinkontot när du startar ditt företag men när dessa är slut så måste du sätta in mera pengar annar kommer dina fordon att stanna när bensinen är slut. Priset på bensinen är samma som marknadspriset.

Skulle du skrota fordonet försvinner även bensinen

Alla fordon förbrukar 1 enhet bensin / 200 kilometer. Fordonen har olika stor tank men det har igentligen ingen betydelse då ett fordon tankar så fort bensinen är slut

Transportera varor

Efter du köpt ett fordon, placerat dit en förare och tankat kommer det att hamna i en kö i den staden fordonet befinner sig i. När du är först i kön kommer du snart få ett uppdrag tilldelat dig. Uppdragen delas ut automatiskt och kan bli till vilken stad som helst som det finns ett uppdrag till.

Du kan själv välja vad det minsta antalet varor du vill köra med ditt fordon, från början är det 50% av maxlasten. Du kan närsomhelst ändra detta så får du en last på 1 vara under vad du har som minimum kan det vara klokt att sänka med 1 så fordonet kommer iväg sen kan du höja det igen om du vill det. Du kan fortfarande köra flera varor än vad du har inställt som minsta men du kan aldrig köra mera än vad fordonet har som max.

Om du går in på ett fordon kan du där se köplats och aktuella uppdrag. Under aktuella uppdrag kan du då se hur lång sträckan är och hur mycket lasten är.

Du kan även beordra ditt fordon till vilken stad du vill men då kommer den att köra med 0 varor i lasten. För att göra detta går du in på ditt fordon - klickar på stadsnamnet - väljer stad - så har du längs ner en beordra knapp.

Byter du förare medans fordonet står i kö kommer du hamna sist i kön igen.

Transportunderlag

När en spelare köper varor på marknaden från en spelare som finns i en annan stad skapas det ett transportunderlag. Köper man varor från banken skapas det inget underlag

Transportunderlag som ej har blivit behandlade på 48 timmar raderas automatiskt.

Betalning

Du får 1 iKr i tillgångar för varje enhet du transporterar, oavsett hur lång transporten är.

Du får även företagsvärde enligt formeln: Enheter x Avstånd / 150 Du transporterar 320 enheter 100 kilometer. Du får 320 iKr i tillgångar.

Hur mycket ökar företagsvärdet av uppdraget? 320 * 100 / 150 = 213 iKr f-värde.<- 5.6 Team ^ Index Hjälpen ^ 5.8 Menysystemet ->

Andra språk: Engelska Portugisiska