3.6 Varor

Från Tycoon Online Swedish
Hoppa till: navigering, sök

<- 3.5 Mark (kartan) ^ Index Hjälpen ^ 3.7 Tycoon Online-poäng (TOP) ->

Varor producerar du i fabriker för att sedan sälja (till banken, på marknaden eller i butiker) eller använda som tillverkningsmaterial för att producera andra varor.

Det finns en mängd olika typer av varor i spelet. De delas in i följande tre kategorier.

Råmaterial

Kan framställas från naturresurser utan att tillverkningsmaterial behövs. T.ex. trä som tillverkas i en skog eller vete som tillverkas från ett vetefält. Råvaror används oftast för att tillverka mer avancerade och värdefullare varor. Råvarorna i Tycoon Online är färsk fisk, olja, grisar, sten, vete, trä och bomull.

Alla råvaror är nivå-1-varor vilket betyder att dom ej har blivit föräldrade.

Tillverkningsmaterial

Används för att tillverka andra varor. T.ex. papper som används för att göra tidningar eller mjöl som används för att baka bröd. Tillverkningsmaterial i Tycoon Online är mjöl, papper, brädor, plast och garn.

Alla tillverkningsmaterial är nivå-2-varor vilket betyder att det är råvaror som har blivit förädlade. Brädor är till exempel trä som har blivit förädlat i ett sågverk.

Produkter

Sista steget i tillverkningsprocessen är produkter som kan säljas i butiker. T.ex. marmor som tillverkas i ett stenhuggeri eller korv som tillverkas från grisar.

Produkter kan vara både nivå-2 och nivå-3-varor. Produkter som har blivit förädlade en gång är nivå-2-varor. Dessa är alkohol, fryst fisk, bensin, marmor och korvar. Produkter som har blivit föräldade två gånger är nivå-3-varor. Dessa är bröd, möbler, tidningar, leksaker och kläder.

Sammanfattning av varor

Nivå-1-varor: Färsk fisk, olja, grisar, sten, vete, trä och bomull.

Nivå-2-varor: Alkohol, mjöl, fryst fisk, bensin, marmor, papper, brädor, plast, korv och garn.

Nivå-3-varor: Bröd, möbler, tidningar, leksaker och kläder.<- 3.5 Mark (kartan) ^ Index Hjälpen ^ 3.7 Tycoon Online-poäng (TOP) ->

Andra språk: Engelska Portugisiska